Masanga hospitalet

Masanga Junglehospitalet, hvordan gik det efter Ebolaen

Kom og mød ildsjælen læge Peter Bo Jørgensen til en spændende foredragsaften torsdag den 4. oktober kl. 19.00 i Kedelhuset bag Wiedergården.

Foto: Julien Rey MSF

Peter Bo Jørgensen vil på sin dybt engagerede måde fortælle om sit arbejde i forbindelse med  “Masanga Hospitalet” i Sierra Leone, hvor Lions er en af hovedsponsorerne. Han og andre læger har under de vanskeligste vilkår opereret tusinder af mennesker på hospitalet. Sygdommen Ebola satte i 2015 et midlertidigt stop for hospitalets aktiviteter, men hvordan ser det ud nu?

Tilliden til Sundhedssystemet i Sierra Leone led et stort knæk i forbindelse med Ebolaen. Men siden er der sket rigtig meget på Junglehospitalet. Uddannelsen af sundhedspersonale er blevet opgraderet, og senest er der i foråret blevet oprettet en fysioterapi uddannelse, den første i landet.
Der er ved at blive etableret en ny Øjenklinik med støtte fra Lions klubberne i østdanmark og Lions Clubs International Foundation.

Det og mange andre ting vil Peter Bo Jørgensen fortælle meget mere om.

Lions Dragør har helt fra starten støttet hospitalprojektet, bl. a. gennem salget af Lions Dragør Kalenderen. Salget af 2019 udgaven af kalenderen ”Dragør – havn og sund 2019” starter samtidig med foredraget, og der vil være mulighed for at købe den nye kalender.

Der vil blive serveret kaffe og the. Alle er velkomne – man kan blot møde op!

>> Se mere om Masanga hospitalet her