Fastelavn i Dragør

Fastelavnspunch efter gammel opskrift

Fra Lions velkendte bod, som til lejligheden er opstillet på Engvej ved Lundestien ikke langt fra tønden, bliver der hvert år solgt varm punch.

Lions har været både på lokalarkivet og på Borgerforeningens hjemmeside for at få den helt rigtige opskrift til en Dragør fastelavnspunch. Så i år er der ingen grund til at fryse mens man venter på rytterne.

Fastelavn præmieoverrækkelseLions i Dragør tog sammen med Strandjagtforeningen i 1965 initiativ til Fastelavnsridningen i Dragør. Lions fik dengang indtægterne fra raslebøsserne på den afspærrede Vestgrønningen. Salg af kaffe og kolde øl (i 10-15 gr C kulde!) blev også forsøgt. Men så kom færgerne og den øgede bustrafik og Lions kunne ikke længere få politiets tilladelse til fastelavnsridning. Det førte til oprettelsen af Dragør Fastelavnsforening, som siden 1970 har afholdt den festlige tøndeslagning på Engvej. Lions har dog ikke kappet navlesnoren, da man hvert år overrækker Vandrepokalen til året tøndekonge ligesom en erindringspokal skænkes til den afgående.

Det førte til oprettelsen af Dragør Fastelavnsforening, som siden 1970 har afholdt den festlige tøndeslagning på Engvej. Lions har dog ikke kappet navlesnoren, da lions klubbens præsident hvert år overrækker Vandrepokalen til året tøndekonge ligesom en erindringspokal skænkes til den afgående.